Het ontstaan en de geschiedenis van de club

 

Zoals er in de archieven geschreven staat:

 

” Ergens in december 1967, werd er op Lutlommel ergens een speciaal eitje ontdekt, waar slechts een enkeling weet van had. Later, welgeteld een 5-tal maanden, zou pas duidelijk worden wat er al die tijd aan het broeden was. Veel hadden geprobeerd te achterhalen wat het nu zou kunnen zijn, niemand die er in slaagde. En toen was het moment toch daar, een klein vogeltje zag het licht voor de eerste keer, een ‘Stormvogel’ was geboren! Een vogel die doorheen de tijd een sterke vogel zou worden.

 

Wat blijkt nu, eind 1967, waren er een paar kameraden, die manier zochten, zodat ze elk weekend pinten konden gaan drinken. Hierbij was dus het idee om een voetbalploegje naar bovengekomen, daardoor hadden ze een goed excuus om op cafe te gaan. Was het voetballen toen nog een bijzaak? Nee hoor! Zo geschied, FC Stormvogels ontstond en de eerste pintjes werden gedronken in het clublokaal “de Witte.”

 

"Bij een sportclub hoort natuurlijk ook een clublogo. Hier links hebben we nog het allereerste logo terug gevonden van de club."

De allereerste match van de club vond plaats in 1968, maar dit liep niet zo van een leien dakje, de ploeg was een mix van vanalles en nog wat, mannen die aan de toog hingen en natuurlijk een paar voetballers. De ploeg waartegen ze in de weide moesten gaan strijden, was de 11-uerenploeg. Einduitslag 7-1 (ruststand 1-1). Het werd al snel duidelijk dat de conditie nog ver zoek was, maar er werd niet bij de pakken neergezeten. Er werd getraind en de eerste tactische plannen werden gesmeed, weliswaar tussen pot en pint. De Stormvogels waren voorbeeldige leerlingen, volle moed begonnen ze aan de 2de match van hun bestaan en ja hoor, deze wedstrijd werd winnend afgesloten met 2-12. De Stormvogels zaten al snel op het juiste spoor om voetbalgeschiedenis te schrijven.

 

"Tijdens het allereerste seizoen van de Stormvogels werden er 28 matchen gespeeld, waarvan er 16 winnend afgesloten werden. De spelers van het eerste uur waren Juul Claes, Frans De Jong, Charel Emmers, Frans Emmers, Laurent Dirckx, Henri Emmers en Pierre Mannaerts."

 

 

Weetjes
1977 1000ste goal werd gemaakt. Dus degene die goed kunnen hoofdrekenen, tellen zo dat er 100 goals gemaakt werden op een jaar.
1979 werd een nieuw clublokaal gezocht en die vond men, met name de Welkom op Barrier.
1984 op een tijdspanne van maar 6 jaar nu, was de 2000ste goal al een feit.
1989 25 februari, met Canada al tegenstander, werd de 3000ste goal gemaakt, weliswaar door een pegel, recht in de winkelhaak. Dit werd goed gevierd in cafe Lisette, nieuwe thuishaven van de Stormvogels.

Om hier verder in te pikken, bij Lisette hadden de spelers ook voor het eerst de mogelijkheid om zich te douchen na de wedstrijd. Tot 1989 moesten ze zich telkens behelpen met water in plastieken kommetjes, iets wat de jeugd van tegenwoordig zich niet meer kan voorstellen.

In het jaar 1991 werd er deelgenomen aan de 'Pastercup'. Doorheen dit tornooi, afwisselend met een portie geluk en pure klasse, werd de finale bereikt, die onverwacht gewonnen werd met 1-3. Een sportief hoogtepunt van de club, dat stevig gevierd werd in de parochiezaal!

 

Jaren verstrijken, gevuld met prachtige momenten, sterke seizoenen, maar ook mindere momenten, zoals het heengaan van een paar clubiconen, tegenvallende resultaten en noem maar op. Dit komt elke sportclub zeker en vast tegen in hun bestaan. Generaties gaan en nieuw bloed stond altijd klaar om de strijders op te volgen.

 

In 2013 bestond de club inmiddels al 45 jaar en dit werd natuurlijk niet zomaar gelaten voorwat het was. De Stormvogels kennende, werd dit gevierd, zoals het gevierd zou moeten worden. 

 

Zelfs Het Belang van Limburg werd ingeschakeld, klik hier onder op de knop om naar het artikel te gaan.

 

Een ding is wel zeker, FC Stormvogels bestaan nu 50 jaar en gaan er zeker nog jaren bijdoen."

 

"History is made and history will be made!"

 

 

Dit wordt vervolgd....

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb